Nieuws

Blog #1 Dromen, durven en doen!

‘Misschien wat naïef, maar wij, Chris & Anke waren ervan overtuigd dat we dit avontuur samen aan konden gaan.’

Dromen, over leven dichtbij de natuur. In een woonboerderij, met wat ruimte om de deur.

Wie droomt hier niet van? Geïnspireerd door tv programma’s als ‘Ik Vertrek’. Je moet maar durven, je baan opzeggen, de taal wel dan niet spreken, geen vrienden en familie dichtbij, dat is voor ons een brug te ver.

De zoektocht naar een boerderij met mogelijkheden om dromen waar te maken was er al langer. In 2017 kregen wij de sleutel van de boerderij in Boijl.

Om ons heen kregen we diverse reactie. Waar begin je aan? Een oude, vervallen boerderij met heel veel lekkage, slechte staat van onderhoud. En niet te vergeten asbest in het hele dak.

Zelfs de aannemer zei:

‘Je moet wel moed hebben, om hieraan te beginnen’ 

Wat een smerig werk, het verwijderen van het 100 jaar oude stopriet in het dakbeschot.

Wij zijn ervoor gegaan. in 2017 hebben we gelijk de hele boerderij gestript. Op een gegeven moment stonden alleen de oude buiten muren en het originele gebint nog overeind. Een aannemer heeft op traditionele manier het nieuwe dak erop getimmerd.

De dakpannen hebben we 1 voor 1 schoongemaakt en gesorteerd.

‘Als je dan zover aan het slopen bent, dan zou je bijna denken, druk het laatste stukje van die oude boerderij ook maar om.’

Tijdens het eerste deel van de verbouwing woonden wij deels in de boerderij en in de stacaravan. Wat mij betreft wil ik nooit weer in een stacaravan, brrrrrr…. wat koud!

Voor de winter van 2017 hadden we het dak weer dicht, we konden weer verhuizen naar de boerderij. Dat hield wel in, kamperen in de boerderij.

Dol enthousiast, niet begrijpen waar anderen problemen zouden zien, zijn wij volop aan het verbouwen gegaan. We hebben ontzetten veel geleerd. Elk vrij uurtje is in de verbouwing gaan zitten, nu bijna 5 jaar verder kijken wij met trots terug op deze jaren. Het einde van de verbouwing is in zicht. Privé wonen wij heerlijk achter in de boerderij, op de eerste verdieping zijn 3 mooie gastenkamers klaar.

 

‘Het eind resultaat van de gastenkamers’ is nog mooier geworden dan wat wij van te voren in gedachten hadden.

We gaan ons droom waarmaken, wonen op een boerderij in een prachtige omgeving. De boerderij is natuurlijk veel te groot voor ons tweetjes. Het idee was, is een bed and breakfast starten, waarmee we al een beetje zijn begonnen. Deze mooie plek, een klein paradijs (in het Fries: Lyts Paradys) om te wonen, delen we graag met ons gasten.