Blog #2        Het ‘andere’ Friesland

Het ‘andere’ Friesland. Ik hoor u denken: ‘Hoezo het andere Friesland?’

Heeft u ook de tv serie gevolgd? Waar Andre van Duin en Janny van der Heijden per boot de route van de Elfstedentocht volgden en de prachtige karakteristieke Friese stadjes aandeden?

 

Vaak denken mensen bij Friesland aan de Friese meren, de Elfstedentocht, Fierljeppen (polstokspringen), schaatsen, skûtsjesilen, de Waddeneilanden. Friesland heeft zoveel meer te bieden.

foto bos

‘Kom het ontdekken, het Friesland vanaf een heel andere, onverwachte kant’.

Het Drents Friese Wold is niet alleen een groot bosgebied. Je dwaalt hier van zandverstuiving naar een vennetje, van heide naar moeras.

foto: de Kale Duinen of het Aekingerzand

Vanuit het voorhuis van de B&B kunt u het nationaal park het Drents Friese Wold zien liggen. 

Bij Appelscha is een bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer waar u veel informatie kunt krijgen over het natuurgebied en de recreatieve mogelijkheden. In de receptie van de B&B hebben wij folders over wat er allemaal te doen is in de omgeving.

De regio is dan ook niet om in 1 dag te ervaren. U kunt hier op geheel eigen wijze genieten. Even heerlijk ontspannen en onthaasten door:  eindeloze wandelingen te maken, te fietsen, paardrijden, mountainbiken op de mooiste routes van Noord Nederland.

De deuren van onze B&B waren nog maar net geopend toen wij onze eerste gasten welkom mochten heten.

Na 2 dagen te hebben rondgefietst in deze omgeving vroegen zij of het verblijf kon worden verlengd, ‘Want het is hier zo mooi. Nooit geweten dat Friesland zo mooi is’.